Valée du Rhône
-
Mas Isabelle
-
Domaine de l’Espigouette
-
Cave de Cairanne
-
Les Vignerons de Tavel & Lirac
-
Domaine Clos de Garaud
-
Domaine de Cabasse
-
Château Bois d’Arlène
V údolí Rhôny mezi Vienne a Avignonem se víno vyrábí už více než 2000 let. Základy jedné z nejznámějších oblastí Francie položili již Galové, Řekové a Římané. První přívlastek AOC dostala v r. 1937 podoblast Côte du Rhône. V roce 1956 dul údolím Rhôny po tři týdny zimní mistrál rychlostí více než 100 km/h a rtuť teploměru spadla až na –15 °C. Tuto ledovou zimu nepřežilo mnoho olivových hájů, vinná réva však ano. Zruinovaní sedláci se rozhodli ve větší míře pustit do pěstování právě vinné révy. To byl začátek obrovského vzestupu této oblasti.
V celé oblasti se pěstuje nejméně 23 různých odrůd révy. V severní části se pro výrobu červených vín používá výhradně odrůdy Syrah a pro výrobu bílých vín odrůdy Viognier, Roussanne a Marsanne. V jižní části se kromě Syrahu uplatňují pro výrobu červených vín také odrůdy Grenache, Mourvédre, Cinsault a Carignan a pro bílá vína se využívají Grenache Blanc, Clairette a Bourboulenc.

Brilantní růžové víno. Vůně po červených plodech. Chuť je...

Víno vyrobené z odrůd Grenache (70 %) a Cinsault (30...

Víno, které má nádhernou růžovou barvu. Voní po květinách...

Hrozny, ze kterých se toto víno vyrábí, pocházejí ze...

Víno z odrůd Grenache (40 %), Mouvrédre (30 %) a...

Tavel je jediná oblast ve Francii, kde se vyrábí výhradně...

Tavel je jediná oblast ve Francii, kde se vyrábí výhradně...