Provence
Prastará vinařská oblast, které skvěle prosperovala až do Velké francouzské revoluce, poté jaksi upadla v nemilost. Na oblibě získala opět až ve druhé polovině 20. století, což se týkalo zvláště veselých velkorysých růžových vín. Obzvlášť spojení vín s provensálskou kuchyní sehrálo svoji významnou roli.
Vinařská oblast Provence se rozkládá na velké ploše od Nice až po Arles. Pro výrobu vín se zde používá okolo 20 odrůd. Pro červená a růžová vína Carignan, Cinsault, Grenache, Mourvédre, Cabernet Sauvignon, Syrah a méně známé odrůdy Tibouren, Calitor či Barberoux. Na výrobu bílých vín se používají odrůdy Igni Blanc, Clairette, Rolle a Semillon, občas doplněné Chardonny, Grenache Blanc, Picpoul, Sauvignon Blanc a Muskat.

Kombinace odrůd Chardonnay a Sauvignon. Má jemně...

Víno z vinařství na pomezí Valée du Rhône a Provence....

Cuvée z oblasti Luberon vyrobené z odrůd Clairette (35...

Svěží víno ze samého jihu Francie. Je vyrobeno...

Víno z pomezí Provence a Valée du Rhône. Cuvée...