Bourgogne
První důkazy o organizovaném vinařství v Burgundsku pocházejí už ze 7. století př. Kr., kdy se Keltové vrátili ze svých výbojů do Itálie a přinesli s sebou sukovité keře vinné révy. S odstupem mnoha staletí se burgundská vína stala po dlouhou dobu nejlepšími v celém křesťanském světě.
Burgundskému vínu dodávají osobitý charakter nejen skvělé půdní podmínky, ale i drsné zimy a teplá léta.
Pěstují se zde odrůdy Pinot Noir, Chardonnay, Aligoté, Gamay a také Sauvignon. Burgundsko tvoří složitá mozaika vinic (climat), obcí, clos a cru.
Burgundsko se dělí do devíti geografických oblastí: Chablis, Auxerrois, Côte de Nuits, Côte de Beaune, Côte Châonnaise, Mâconnais, Beaujolais Villages, Beaujolais a Coteaux du Lyonnais.

Výborné Chardonnay z oblasti Bourgogne. Hrozny na...

Víno z odrůdy Chardonnay z několika vinic a...